English
Español
Français
Deutsch
Norsk

De Henselmans PT Cursus

Een wetenschappelijk onderbouwde opleiding voor fitness professionals. De cursus duurt 8 maanden en is online.

De volgende PT cursus begint op 18 oktober 2019.

Henselmans PT cursus

Volledig

Je leert alles van de basis tot de details die je verwacht van een expert. 

Alles op gebied van voeding, training, gezondheid, supplementen, psychologie en hoe je je eigen business kunt opzetten worden tot in detail behandeld.

Business advies

Een succesvolle carrière vereist meer dan alleen een expert zijn. Je leert hoe je jezelf in de markt zet en hoe je je eigen business opbouwt.

Officieel certificaat

Wanneer je het examen haalt ben je een officiële gecertificeerde Henselmans Personal Trainer. Je ontvangt je officiële certificaat via First Class Royal Mail.

Wetenschap. Ervaring. Data

Bouw je carrière op resultaten en word of mouth van je klanten

De Henselmans PT cursus brengt wetenschappelijke kennis en jarenlange coaching-ervaring samen tot een concreet, geïndividualiseerd systeem wat maximale resultaten geeft voor je klanten (en jezelf).

In plaats van peperdure advertenties uit te zetten, werf je nieuwe klanten met doorverwijzingen van klanten die je met behulp van de methode hebt getransformeerd.

Cursus intro

Bekijk deze korte video waarin Richard Bell uitlegt wat je kunt verwachten

Menno Henselmans: oprichter

Online fysiekcoach, fitnessmodel en wetenschapper.

Menno Henselmans is de oprichter van mennohenselmans.com. Ooit was hij een business consultant gespecialiseerd in data-analyse. Menno heeft zijn auto van de zaak ingeruild om z'n passie in fitness te volgen.

Hij helpt serieuze krachtsporters hun ideale fysiek te behalen.

Richard Bell: Tutor van de NL cursus

Fitness gaat zoveel verder dan simpelweg fysieke ontwikkeling.

Het werken aan je doelen gaat gepaard met mentale groei en ontwikkeling als persoon. Zelf kom ik van een achtergrond van meerdere eetstoornissen (anorexia en boulimia), waardoor ik na herstel mijn passie voor het helpen van anderen heb ontdekt.

Door middel van continue, jarenlange obsessieve zelfstudie en eigen ervaringen coach ik zowel nationaal als internationaal cliënten met maar 1 doel: maximaal resultaat, waarbij jij ook alle tools aanleert om dit levenslang vol te houden.

Wat krijg je bij de cursus?

 • Tools & gidsen
 • Visuele content
 • Oefeningsbibliotheek
 • De nieuwste wetenschap
 • Praktijk & bijeenkomsten
 • Netwerken en community
 • Creëer je eigen business
 • Live Q&A's

Tools en gidsen

Je krijgt volledige toegang tot de systemen en tools die je een oneerlijk voordeel geven in de praktijk. We geloven dat elke coach niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. We delen onze systemen met onze studenten.

Je krijgt kant en klare gidsen en tips voor je klanten zoals een gids voor slaapoptimalisatie, stress management, hoe je accommoderende weerstand moet toepassen, hoe je moet omgaan met cheat meals, buiten huis eten en meer.

Tools en gidsen

Je krijgt volledige toegang tot de systemen en tools die je een oneerlijk voordeel geven in de praktijk. We geloven dat elke coach niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. We delen onze systemen met onze studenten.

Je krijgt kant en klare gidsen en tips voor je klanten zoals een gids voor slaapoptimalisatie, stress management, hoe je accommoderende weerstand moet toepassen, hoe je moet omgaan met cheat meals, buiten huis eten en meer.

Visuele content maakt leren makkelijker

Visualisering en video-colleges brengen de wetenschap tot leven.

Studies en wetenschappelijke info kan best complex zijn, daarom helpen wij je met visuele content. Alle hoofdstukken in de cursus bevatten visuele content om het leren zo makkelijk mogelijk te maken. 

Je ontvangt elke week een nieuw hoofdstuk met hoge kwaliteit video's en artikelen 

Uitgebreide Oefeningsbibliotheek

Een uitgebreide oefeningenbibliotheek met uitgebreide uitleg over techniek. Inclusief oefeningen die je nog nooit eerder hebt gezien.

Leer hoe je oefeningen kunt aanpassen voor de allerhoogste spieractivatie. Leer de biomechanica van krachttraining, hoe je rondom blessures kunt trainen en hoe je praktisch iedereen in één sessie tot parallel kunt laten squatten.

Het optimaliseren van de bewegingen van jezelf of van je klanten is niet iets dat wilt missen. Het is niet alleen belangrijk voor spiergroei, maar ook voor het managen en voorkomen van blessures.

Wetenschappelijk up to date

Omdat we onze documenten online beschikbaar maken, zijn we één van de weinige opleidingen die écht ge-update is op de allerlaatste wetenschappelijke bevindingen. 

Van theorie naar de praktijk

Duik in voeding en trainings casussen met voorbeelden van programmeringen. Discussieer hierover samen met je medestudenten. Krijg toegang tot casussen van Richard Bell en Menno Henselmans. Je krijgt voorbeelden uit de praktijk: van gemiddelde klant tot internationale titel houder.

Daarnaast heeft de Nederlandse versie diverse optionele fysieke praktijkdagen. Deze variëren van technieksessies, sessies om je coachingsvaardigheden in de praktijk te brengen tot fysieke Q&A sessies. Deze worden ook opgenomen voor het geval dat je niet aanwezig kan zijn. De datum van deze dagen worden bepaald via een poll in de cursusgroep.

Netwerken en community

Kom in contact met ander mensen die net zo passievol zijn als jij. Er zijn volop mogelijkheden voor zakelijke samenwerkingen en nieuwe vriendschappen.

Creëer je eigen business

Je leert hoe je je eigen succesvolle Personal Training of coaching business kunt opzetten. Leer stap voor stap een funnel opzetten voor nieuwe klanten, je e-mail lijst opbouwen en hoe je meer volgers krijgt op social media.

Als een bonus komen jouw personal training diensten gratis op de website mennohenselmans.com. 

Live Q&A en groepsdiscussies

Je krijgt toegang tot de discussiegroep op Facebook waar Richard en Menno je vragen beantwoorden en meerdere Live Video Q&A's houden.

Als een bonus krijg je onbeperkt toegang tot de mailbox van Richard.

Henselmans PT cursus lezingen

Download het hele overzicht

Van de basis tot de details die je expert maken. Je leert alles van voeding, training, gezondheid, supplementen en psychologie. Maar je leert ook hoe jij je eigen business kunt opzetten.

Download nu direct de PDF om alle inhoud te zien

Henselmans PT Course overview

Schrijf je nu in

 • De nieuwe wetenschappelijke bevindingen voor training, voeding en psychologie
 • Meer dan 30 uur videomateriaal
 • Tientallen praktische case studies van echte mensen
 • Uitgebreide oefeningsbibliotheek met uitgebreide techniek discussies
 • Netwerkmogelijkheden voor professionele samenwerkingen en vriendschappen
 • Facebook Group met Live Q&A's met Richard Bell en Menno Henselmans
 • Officieel Certificaat: verbeter je mogelijkheden op de arbeidsmarkt
 • Tools en gidsen: Handige calculators en kant en klare gidsen
 • Business module: Leer je eigen business opbouwen met behulp van marketing
 • Fysieke bijeenkomsten: Praktijk & -technieklessen en Live Q&A's in Nederland
 • 6-8 uur aan studie per week
 • Jouw Personal Training diensten worden gratis gepromoot op de website
Eenmalige betaling

Betaal in één keer & bespaar 5%.

1512

incl. btw

De volgende PT cursus begint op 18 oktober 2019. Verzeker jezelf nu van je plek en meld je nu aan voor de cursus.

Als de cursus je niet bevalt dan kun je maandelijks stoppen*

Verdere financiële voordelen

 • De prijs van de cursus is €199 per maand. Betaling begint op de dag dat je je aanmeldt.
 • Mocht je niet tevreden zijn, dan kan je wanneer je wilt de cursus annuleren (zie voor details hieronder).
 • Je certificaat is levenslang geldig. Wij doen niet mee aan de praktijk van veel certificeringsprogramma’s om de deelnemers zo veel mogelijk uit te buiten en elke X jaar opnieuw te laten betalen.
 • Als deelnemer krijg je de rest van je leven aanzienlijke korting voor alle vervolgcursussen. Zo kun je op de hoogte blijven van nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen en updates
 • check
  Tip: Je kunt de cursus als bedrijfskostenpost declareren en jezelf zo een hoop belasting besparen.
 • check
  Groepskorting: Als 3 of meer PT’s van dezelfde gym zich aanmelden, krijgen jullie 2 maanden korting. Grotere groepskortingen zijn te onderhandelen via Info@mennohenselmans.com.
Niet goed geld terug henselmans pt cursus

*Garantie: aanmelding maandelijks stop zetten

Je kan er op elk moment zelf voor kiezen de opleidingsgroep en cursus te verlaten en je betaling stop te zetten. Je hoeft dan alleen te betalen voor de maanden waarvoor je het cursusmateriaal hebt ontvangen (omhoog afgerond naar minimaal 1 maand betaling). Je krijgt een volledige teruggave van toekomstige maanden die je al van tevoren had betaald. Er is geen vergoeding van maanden waarvoor je al materiaal hebt ontvangen of voor de eerste maand van de cursus.

Beoordelingen

"Geweldige cursus. De reden dat ik met Menno blijf werken, is omdat je waar krijgt voor je geld. Elke keer. Je leert zoveel in zo weinig tijd. Het is zeer kosten- en tijd-efficiënt en je zal deze informatie-dichtheid nergens anders vinden.Het beste is nog wel dat Menno én 'streetsmarts' én 'booksmarts' heeft.

 Als je wil leren over elke kleine cel die je spieren hebben, dan zal je dat zeker. Maar als je wil leren effectief te werk te gaan en daadwerkelijk resultaten te boeken, ook dan word je niet teleurgesteld. Blijf hongerig naar kennis en blijf vragen stellen. Alles wordt beantwoord."
Guy Droog
Men's health cover model en eigenaar van perfect performance en guydroog.nl
Guy Droog Henselmans PT
"Menno's cursus is een goudmijn aan informatie. De stof is rationeel, evidence-based, en meteen toepasbaar.

Daarnaast was er veel interactie tussen de studenten; iedereen kon vragen stellen en kennis delen over de onderwerpen in de cursus.

De laatste paar jaar heb ik veel geleerd in mijn coaching/personal training carrière, en ik kan vastberaden zeggen dat deze cursus het hoogtepunt was.

Ik kan het aanraden als je je kennis naar een hoger niveau wil tillen en je eigen progressie en die van je klant wil optimaliseren."
Victor Mooren
Diëtist, fitness ondernemer, oprichter smartPT en online coach bij Bell Coaching
Victor Mooren Henselmans PT
Voordat ik besloot deze cursus te doen, twijfelde ik of alle informatie ook direct inzetbaar zou zijn in de praktijk. Theorie is belangrijk, maar als je niet weet hoe je dit het beste in de praktijk kunt brengen dan ben je nog nergens.
Toen de cursus was afgelopen had ik eindelijk concrete handvatten om effectieve trainingsprogramma's op te zetten, goede voedingsschema's, eigenlijk alles om mijn klanten zo optimaal voortgang te laten boeken.

Het feit dat je vragen kunt stellen als je ze hebt, zorgt ervoor dat je alles kunt snappen en je alle onderwerpen aan elkaar kunt knopen. Dit is iets wat je niet krijgt als je alleen maar elke dag alle blogs afstruint.
Martijn Koevoets
Eigenaar powerlifting university
De Henselmans cursus is voor mij een basis kennis die voor iedere coach goed zou zijn om te hebben.

Niet alleen leer je over de wetenschap achter bepaalde methodes en keuzes om je cliënten naar hun doelen te begeleiden. Ook leer je een manier van kritisch kijken en logisch redeneren naar nieuwe onderzoeken en kun je zo je kennis en expertise blijven uitbreiden.

Voor mij is deze cursus dan ook zeker een aanrader voor iedereen die zijn/haar eigen kennis wil uitbreiden of actief aan de slag wil als gecertificeerd coach.
Evi Evers
Physique coach & Personal Trainer

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil met de Engelse variant?

Ik ga op vakantie tijdens de cursus. Kan ik toch de cursus volgen?

Ik ben geen fitness professional en heb weinig kennis over fitness. Kan ik toch de cursus volgen?

Hoe intensief is de cursus?

Is het examen verplicht?

Als ik het examen niet haal, krijg ik dan een herkansing?

Hoe moeilijk is het examen?

Zijn er verplichte praktijkdagen waar ik aanwezig moet zijn?

Contact

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Disclaimer: Door genetische factoren en marktwerking kunnen individuele resultaten variëren en kunnen we een succesvolle carrière in Personal Training niet garanderen. Aanbevelingen in deze cursus zijn niet bedoeld als medisch advies.

Home » Online PT Course – NL
>

Send this to a friend